Waarom rennen voor KiKa?

Waarom rennen voor KiKa?

26 mei 2019 0 Door Rhonus

Samen met Mw. Rhonus heb ik gekozen om tijdens de Berenloop geld op te halen voor KiKa. In mijn eerste actiepost heb ik al een klein beetje toegelicht hoe ik überhaupt op het idee kwam om mijn eerste marathon gelijk in te zetten voor het goede doel. Maar er zijn zoveel mensen, stichtingen en organisaties die een steuntje goed kunnen gebruiken. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de stichting Kinderen Kankervrij. Maar waarom?

Eigenbelang?

We hebben een bewogen jaar achter de rug. Er is veel gebeurd, echte hoogtepunten maar ook zeker flinke dieptepunten. Maar wat hadden wij een steun: Familie, vrienden, buren en hele lieve collega’s. De kaarten begonnen op de huiskamerdeur en eindigden op de openslaande deuren, incl. zijramen. We hadden geen zonwering nodig. Het heeft ons erdoorheen gesleept en we hopen er nu ook gewoon “klaar mee te zijn”. We hebben in ieder geval het gevoel zelf geen extra hulp nodig te hebben. Wij voelen ons rijk in de steun en onze situatie. We willen iets voor een ander betekenen.

Kwetsbaar

Mara kwam eigenlijk al direct met het idee van KiKa. Voor de kinderen. Zij zijn zo onschuldig, zo afhankelijk. Ze hebben “ons” nodig om veilig te kunnen zijn, om kind te kunnen zijn. Ze horen niet ziek te zijn. Tuurlijk, de eerste jaren gaan ze van virus naar virus en liggen ze soms regelmatig met koorts in bed. Maar een kind hoort niet in het ziekenhuis. Sommige kinderen slapen vaker in een ziekenhuisbed dan thuis. Dat hoort niet. Dat mag niet. De stichting Kinderen Kankervrij zet zich in om hier een einde aan te maken, en wij willen ze hiervoor steunen!

Persoonlijke motivatie

We weten hoe zwaar het kan zijn om ziek te zijn. Als je het idee hebt dat je lichaam zich tegen je keert. Hoe het is om vol vraagtekens naar de toekomst te kijken, hoe het is om écht ziek te zijn. Het gaf veel onzekerheid. En dat werd nog eens verder uitvergroot toen we het mooie nieuws kregen dat er een mini-Rhonus onderweg was. Natuurlijk waren we enorm blij, maar ook erg voorzichtig. Want was het wel goed met de kleine, en zou het verder ook goed gaan? Moesten we ergens rekening mee houden? Gelukkig hadden wij het geluk dat we vrij snel wat geruststelling konden krijgen en nadat hij eenmaal bij ons was werden onze zorgen verder weggenomen. Hij was gezond, dus er was geen reden om extra zorgen te hebben. Maar helaas zijn er zoveel ouders die niet dit geluk hebben. Die jarenlang, of zelfs voor de rest van hun leven, zorgen hebben om de gezondheid van hun kind. ) Ook hierom vinden wij het werk van KiKa zo belangrijk: de zoektocht naar de genezing van kanker bij kinderen. Neem de zorgen weg bij de ouders!

Steun, het is zo belangrijk

Wij weten hoe belangrijk steun voor iemand kan zijn. Een kaartje, een berichtje op je telefoon, een reactie op de mail. Klaarstaan voor je familielid, vriend of collega. Helpen met boodschappen, het werk of gewoon even afleiding. Je kunt zoveel doen, wat een enorme steun geeft aan de ander. Maar we kunnen ook heel veel doen voor de mensen die we niet direct kennen. Door te zorgen voor onderzoek naar hun ziekte. Medicijnen, behandelingen. KiKa werkt hier hard voor, en ik ga heel hard lopen om ze te helpen helpen. Help jij hierbij mee?

Bedankt!