Opgeven is geen optie

Opgeven is geen optie

Hardlopen, voor mijzelf maar ook voor een ander…

Als hardloper ben je veel bezig met je lijf, je gezondheid. Je bent in beweging en traint dus je lichaam, het maakt je sterker. Maar je voelt ook al snel wanneer het even niet zo lekker gaat. Pijntje hier, pijntje daar. Je realiseert je pas hoe relatief die pijntjes zijn, als je wordt geconfronteerd met echte ziekte. Wanneer het lichaam zich tegen zichzelf keert. Toen Mara, mijn vrouw, het gevecht aan moest gaan met kanker en ik daags voor de eerste operatie nog “even” de Egmond Halve Marathon liep, had ik het zwaar. Zwaar omdat de ziekenhuisbezoeken het trainingsschema in de war hadden geschopt. Zwaar omdat mijn gedachten nog vol onzekerheid zaten. Maar ik liep wel door. Ik moest door. Hoe kon ik opgeven bij zoiets simpels als 21 kilometer hardlopen, terwijl Mara moest vechten tegen kanker? Nee, opgeven was geen optie!

Wij zijn er weer vanaf…

Nu, ruim een jaar later hebben we de operatie, chemotherapie een goede zwangerschap & bevalling, maar ook een tweede operatie vanwege een uitzaaiing, achter de rug. Wij proberen weer positief vooruit te kijken en ik kan mijn rondjes weer maken. Ik blijf echter tijdens elke training, wanneer het even zwaar wordt, terugdenken aan dat gevoel: “Hoe kan ik met zoiets simpels opgeven als mensen met kanker zo hard moeten vechten?” Toen ik bedacht had een marathon te willen lopen, om mijzelf uit te dagen en te kijken waartoe ik in staat ben, kwam het idee om dit gevoel concreet te maken. Ik wilde mijn marathon opdragen aan het gevecht van Mara. En omdat wij nu weer positief kunnen zijn, en dus geen steun meer nodig hopen te hebben, heb ik Mara gevraagd een doel te kiezen om geld voor in te zamelen.

Kinderen Kankervrij

Mara hoefde niet lang na te denken. Met onze kleine man Boris op schoot, onschuldig en nog zo afhankelijk, was ze er al snel over uit: Kinderen horen zo’n gevecht niet te moeten voeren. Wij willen helpen kinderen kankervrij te laten opgroeien. Dus daarom zamelen wij geld in voor KiKa. Helpt u mee? Ik beloof niet op te zullen geven. Op 3 November 2019 loopt ik 42.195 meter over Terschelling. De zwaarste, maar mooiste marathon van Nederland. (Heb ik mij laten vertellen.) Ik ga zo snel mogelijk, maar ga kruipend door als het moet. Ik hoop daarmee €100/km bij elkaar te krijgen. Niet voor mij, maar voor de kinderen die de echte strijd moeten leveren.

Help mij de kinderen steunen

De actie loopt via KiKa zelf. Ik probeer zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen, alles gaat rechtstreeks naar het goede doel. Om hier zeker van te zijn, gaat alles via mijn actiepagina van KiKa. Hier kunt u direct een donatie doen, dat kan zelfs via een Tikkie. Simpel en veilig!
Klik HIER voor een directe link, of deel de volledige link via uw Twitter, Facebook of WhatsApp:
https://www.actievoorkika.nl/ron-for-kika-berenloop-2019

Bedankt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *