Running for KiKa!

Running for KiKa!

19 mei 2019 0 Door Rhonus

Het afgelopen (ruime) jaar is een rollercoaster geweest: hoge bergen maar ook hele diepe dalen. Niet alles los je op met een rondje hardlopen helaas. ik heb samen met Mw. Rhonus natuurlijk enorm genoten van de geboorte van onze kleine Dhr. Mini Rhonus. Een ontzettend leuk en lief kereltje die het echt super goed doet (lees: hoge berg). Hij was extra bijzonder doordat we in de periode voor de zwangerschap samen door het eerste dal moesten. Mara (mw. Rhonus) had namelijk kanker en moest geopereerd worden en door een traject van chemotherapie. Een periode met veel onzekerheid en waarin je af en toe flink met je neus op de feiten gedrukt wordt. Een zware tijd ook, waarin ik nog wel wat heb kunnen hardlopen, wat ook erg heeft geholpen met het verwerken. Je hebt tenslotte wat tijd om na te denken als je je kilometers weg werkt. En hoewel deze periode dus werd afgesloten met het prachtige cadeau van de zwangerschap, bleek dat deze nare ziekte nog niet helemaal klaar met ons was. Twee weken na de geboorte bleek er namelijk een uitzaaiing te zitten in een lymfeklier, waarvoor een nieuwe operatie noodzakelijk was (lees: extra diep dal).

Tijdens al mijn wedstrijden en trainingen sinds die tijd, waarbij ik het (even of wat langer) zwaar had dacht ik telkens: “Ik kan nu niet opgeven. Dit stelt niets voor in vergelijking met het gevecht tegen kanker. Als Mw. Rhonus niet op kan geven, kan ik het zeker niet!”
En zo ontstond mijn idee. Ik wilde een uitdaging aangaan “voor Mara”. Een uitdaging die ik voor haar zou lopen, als een soort eerbetoon aan haar gevecht. En daarbij dan op zoek gaan naar sponsoren en donaties voor een goed doel. Voor anderen die in gevecht zijn en niet de optie hebben om op te geven.. En het was aan Mara om te bepalen voor welk doel ik zou gaan lopen.

KiKa | Kinderen Kankervrij

Daar hoefde Mara niet lang over na te denken. Met de kleine op schoot, was ze heel duidelijk: De volledige onschuld en kwetsbaarheid van kinderen mag nooit worden verstoord door de verschrikkelijke ziekte dat kanker is. Kinderen horen te spelen, te knuffelen, misschien een keer te vallen. Maar niet wekenlang in een ziekenhuis liggen. Maandenlang ziek zijn. Vastzitten aan snoeren en slangen. Kinderen horen kankervrij te zijn. Dus steunen wij de stichting KiKa. Zij zetten zich hiervoor in en ondersteunen belangrijke onderzoeken. Dus loop ik vanaf nu voor KiKa.

Gelukkig hoef ik zelf geen geld te innen, administratie bij te houden en jullie te overtuigen “dat het wel goed komt”. KiKa heeft de mogelijkheid voor een speciale actiepagina waar je direct kunt doneren en mijn actie kunt steunen. Zo weet je zeker dat je donatie op de juiste plek terecht komt.

Mijn actiepagina vind je HIER. De url is:
https://www.actievoorkika.nl/ron-for-kika-berenloop-2019 En natuurlijk heb ik ook op deze site een speciale pagina waar je alle details en ons verhaal kunt terugvinden.

Help jij mee? Tof! Bedankt!