Januari Recap

Januari Recap

4 februari 2019 2 Door Rhonus

117,5 kilometer in 11 uur, verdeeld over 16 activiteiten met een gemiddeld tempo van 5:42 m/km. Eén halve marathon, een nieuwe website en mijn eerste stapjes op Instagram. Mijn laatste maand zonder kind, in spanning voor de bevalling. Dat was januari 2019 in drie zinnen.

Na alle feestdagen en drukte van december, kwam de Egmond Halve Marathon opeens wel heel snel dichterbij. Door drukte en (laten we eerlijk zijn) gebrek aan discipline, was de voorbereiding de laatste twee manden “sub-optimaal”. Zeg maar gewoon slecht. Of eigenlijk niet-bestaand. Pas vanaf de kerstdagen weer aan het lopen geslagen en dan slaat de paniek toch wel een beetje toe: “Kan ik Egmond wel lopen?” Dankzij de motivatie van deelname als businessteam en op zich een redelijke basis toch gewoon van start gegaan. En als je accepteert dat je met een dergelijke voorbereiding geen PR kan lopen, dan was het eigenlijk best een heerlijke run. Veel wind, maar een heerlijk hard strand. Alleen de laatste twee kilometer waren echt zwaar dankzij de tegenwind, mijn eindsprint moest ik even inleveren voor het gevecht met de wind. Maar met een 1:56:55 als eindtijd en gewoon een goed gevoel, kon ik absoluut tevreden zijn!

Met dank aan de gezelligheid en het enthousiasme van de collega’s in het team en de enorme runnershigh van de EHM, heb ik de motivatie weer helemaal teruggevonden om te blijven lopen. En die wil ik vasthouden! Dus om mijzelf een stok achter de deur te geven heb ik gelijk ingeschreven voor de Zandvoort Circuit Run met het Ambulance Amsterdam-team en ben ik actief geworden op Instagram. Daar zitten toch een hoop gelijkgestemden en vind ik al snel veel interactie. En dan moet je wel, want ik ben dan nog wel zo competitief dat ik mij niet wil laten kennen… En mede dankzij de wil om wat te kunnen blijven posten en zo in contact te komen met andere lopers, heb ik uiteindelijk een mooi maandtotaal bij elkaar gelopen. Sterker nog, ik heb nog niet eerder binnen één maand zoveel kilometers gelopen! Toch nog een PR dus.

Totaaloverzicht hardloopactiviteiten per maand, januari 2019 langste totaalafstand.

Maar hoe belangrijk het ook is om in beweging te blijven, alles is relatief. Want het meest spannende van januari was toch wel een buik. Een grote buik. Die buik was zo groot dat er zéér binnenkort iets uit zou komen, waarna mijn leven op zijn kop zou staan. Jawel, 31 januari had men uitgerekend dat ik vader zou worden. En dat ben ik geworden, uiteindelijk nét in februari. Dus daar mag ik nu nog niks over schrijven, want deze blog ging over januari, weet je nog! Dus over januari kan ik gewoon tevreden zijn met het feit dat ik een mooie halve marathon heb gelopen, dat ik ook daarna de motivatie heb behouden om door te blijven lopen en dat ik dit plekje heb gecreëerd om mijn ervaringen met jullie te delen. En dat hoeft geen één-richtingsverkeer te zijn! Dus reageer hieronder, stuur een mail of laat een reactie achter op Instagram, laat vooral weten wat je ervan vind! Alle tips, maar ook vragen zijn van harte welkom.

Keep running!