Mission accomplished!

Mission accomplished!

4 november 2019 0 Door Rhonus

Gisteren was het zover: De Berenloop. De marathon op Terschelling waar mijn actie uiteindelijk om draaide. Ik was fit, goed voorbereid en een (flink) tikkie gespannen. Na het startsignaal van de scheepshoorn kwam het beperkte deelnemersveld van de hele marathon soepel in beweging en waren we los! Ik kwam al snel in een lekker ritme en liep lekker op een goed tempo.

Een frisse blik op 2,5 kilometer…

Het tempo kon ik kilometer voor kilometer goed volhouden. Eerst door de polders aan de zuidkant van het eiland, later glooiend door de duinen. Toen we in de bossen kwamen was het wat lastiger om exact het juiste tempo aan te houden, door de bomen was de GPS de weg kwijt en moest het meer op gevoel. Na 30 kilometer stonden mijn zussen en zwager een aantal keer langs de kant voor de broodnodige aanmoedigingen.

Enthousiaste support in mijn kielzog…

Het strand op en af viel even zwaar, de duinen daar zijn toch best stijl met alle kilometers al in de benen. Gelukkig hadden we een mazzeltje: het strand was echt heel hard. Het leek als een snelweg voor ons. Eenmaal op de Longway, de laatste 7 kilometers naar de finish, dacht ik nog even een kleine versnelling te plaatsen. Dat was ietsjes te enthousiast en na een paar honderd meter voelde ik aan mijn bovenbenen dat ik toch echt gewoon normaal moest doen.

Mara en Boris na ruim 40 kilometer…

Eenmaal in het dorp Stond ook Mara met Boris langs de kant, dat was best even een heftig moment. Emotioneel, maar ook een oppepper om er nog even vol voor te gaan in de laatste twee kilometer. Toen ik de nauwe straatjes van West-Terschelling bereikte wist ik niet wat me overkwam. Zoveel mensen, zoveel enthousiasme. En na ongeveer 42 kilometer is dat echt iets magisch. Zo ontzettend mooi. Alle pijntjes verdwenen en ik ging met een fantastisch gevoel over de finish…

Samen na de finish… Ik kon nog lachen!

Ik liep een marathon! 42 kilometer en 195 meter. In 3 uur, 53 minuten en 50 seconden. Wauw!

Het was een prachtige ervaring. En een geweldige actie. Uiteindelijk heeft mijn actie €1.547,20 opgeleverd. Dankzij jullie. Wij zijn er zo ontzettend blij mee en ik ben er zo enorm trots op. Ik vind het echt geweldig hoeveel steun en lieve berichten ik heb mogen ontvangen. Bedankt allemaal, jullie zijn de beste!